The Purple Western Comedy Weekend Show
14 Jun 2022, 14:41
foto


Het afgelopen weekend was het weer raak in het westen des land, want de paarse komedianten waren met al hun entourages daar geland. De komedianten mochten stuk voor stuk hun politieke gang vrij gaan, want het doel was duidelijk om aan de showverwachtingen te voldoen. Zoals altijd was het sluitstuk in handen van de veroordeelde opa Desi, die wederom heeft gezorgd voor het bouwen van de nodige luchtkastelen via een strak regie, maar jammer dat hij niet inziet dat hij steeds belachelijk wordt met zijn politieke strategie.

De bedenker van de zogenaamde Valutawet stond wederom in de schijnwerpers, want steeds weer doet hij zich voor als één van de Surinaamse top economische helpers. Het schijnt dat deze economische blotevoeter nog steeds niet kan begrijpen, dat met een verkiezingsscore van 117 hij resoluut door het electoraat is afgewezen. Zo ook de veel op Facebook klagende en op de eerste rij zittende zweefteki Waidoe, die in de politieke schrootput is beland dankzij zijn eigen politiek hebzuchtig gedoe!

Onze gewezen ambassadeur bij de westerse buren zal nu hard toeslaan in het parlement, maar helaas is eenieder buiten de orde voor de Zonen van Hermandad een gewone vent! Gelukkig dat de Assembleevoorzitter deze service van de Zonen van Hermandad goed kent. Zijn fractiegenoot Melly heeft het reeds aan den lijve ondervonden, dus we hopen dat Mr. Ebu het zich niet laat overkomen!

De man van de aankoop aardappelen en uien had ook voldoende tijd gekregen, om wederom te proberen het huidige regeerbeleid tot aan de grond te breken. Hij verlangt duidelijk weer naar zijn vorige politieke functie, maar voorlopig blijft dat een ver van zijn bed show illusie. Want hij vergeet dat hij met het verwerpelijke Centrale Bank Kasreserve schandaal, zichzelf voor de komende periode heeft vastgenageld aan de politieke schandpaal. Eigen schuld, dikke bult.

Dat opa Desi aangeeft dat hij met zijn crew ten strijde zal trekken tegen armoede, moet het volk kracht geven om God te bidden en smeken om Suriname te behoede van het bekend corruptie faciliterend beleid en geestelijke zinloos politiek geweld, dat wederom zal leiden tot meer armoede vanwege ontwaarding van ons geld. Opa Desi heeft overduidelijk de geschiedenis niet mee, want prudent monetair economisch beleid behoort niet tot het domein van zijn idee.

Met zijn populistisch beleid Suriname steeds terugbrengen naar af, het Surinaamse volk heeft voldoende van die zinloze straf. Dat hij de gang naar het IMF steeds als de boosdoener van huidige armoede ziet, geeft alleen aan hoe bekrompen zijn verstand is op monetair economisch gebied! Had hij tijdens zijn bewind de gevolgen van zijn beleid kunnen inschatten, dan hadden velen om hem heen o.a. de kasreserve middelen niet kunnen jatten. Dan had hij een monetair economisch goed draaiend land als Papa El Vene overgedragen, waardoor het Surinaamse volk de huidige zware lasten niet hoefde te dragen.

Vermoedelijk is opa Desi zijn uitspraken vergeten over de Naschoolse ‘nyan patu’, die heeft gemaakt dat alle bankrekeningen van zijn vrienden en familie ‘kon fatu’. Is opa Desi vergeten dat hij in Para een de Desi Bouterse Highway van 9 km heeft aangelegd voor US$ 64 miljoen, terwijl Papa El Vene de Oost-Westverbinding Meerzorg-Albina van 140 km heeft aangepakt voor US$ 140 miljoen? Is opa Desi de schande die hij Suriname bij het IMF heeft gegeven vergeten, waardoor zijn opvolgers alles moesten doen voordat het IMF Suriname heeft vergeven? Laat het Surinaams volk ook weten waarom je na de verkiezingen van 2015 alle directeuren van de meeste parastatalen hebt ontheven, waardoor al deze bedrijven nu vanwege gebrek aan bestaanszekerheid staan te beven.

Opa Desi heeft moreel ethisch geen enkele recht van praten, want na de regeringswisseling is zijn minister van Financiën gelijk op de vlucht geslagen. Daarnaast zit zijn governor achter slot en grendel, wat het overduidelijk bewijs is van de grootste Surinaamse geldzwendel.

De drang van opa Desi en crew om zo snel mogelijk aan de macht te komen, heeft alles te maken met het feit dat voor onze kust voldoende olie en gas voorkomen. Daardoor doen ze alles om de huidige regering het regeren moeilijk te maken, zodat het volk in paniek kan raken.

Denken dat je met ondersteuning van de brullende tijger deze regering naar huis zal sturen, bewijst je onkunde om dit land goed te kunnen besturen. Momenteel is vanwege de hitte de tijger in ernstig paniek, want de aankomende terugroepende wet maakt hem ziek.

Ruben Ravenberg PhD
Rub_rav@yahoo.com
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May