Advocaat vraagt rechter zijn cliënt in moordzaak vrij te spreken
10 Jun 2022, 10:36
foto


Advocaat Raoul Lobo heeft donderdag in zijn pleidooi rechter rechter Maytrie Kuldip Singh gevraagd Hesdy B. vrij te spreken. Het strafvoorstel tegen Hesdy B. is 20 jaar voor de moord op Rinaldo Leons. Tegen Joel A. en Brian P. is 21 jaar cel geëist voor de moord op Leons. Ook is tegen Joel A. een boete van SRD 1000 of twee weken hechtenis geëist voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen.

Lobo heeft in zijn pleidooi uiteengezet dat zijn cliënt het strafbare feit niet kan worden verweten. Hesdy B, is door de rechter-commissaris (rc) in vrijheid gesteld, omdat de ernstige bezwaren zouden ontbreken om hem langer in detentie te houden. Dezelfde rc die het gerechtelijk vooronderzoek heeft geleid, heeft voor de goede orde, Hesdy B. in vrijheid gesteld.

“Altijd dweept het OM ter terechtzitting met rc’s die een gerechtelijk vooronderzoek hebben geleid en verwijst veelvuldig naar hun onderzoek, naar hun bevindingen en vooral naar hun ernstige bezwaren die zouden bestaan tegen de verdachten. Vaak zouden deze door de rc geopperde ernstige bezwaren dan ook moeten gelden ter terechtzitting. Maar dan moet de rc wel in het straatje praten van het OM, want als dat zoals in onderhavige zaak niet gebeurt, dan heeft de rc het uiteraard volledig bij het verkeerde eind”, zegt Lobo.

De politie vindt dat Joel A., Hesdy B. heeft benaderd om Leons te vermoorden. Hesdy B. zou Brian P. hebben ingeschakeld om de klus te klaren. Met zijn pleidooi zegt Lobo dat deze benadering van de politie niet opgaat.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May