Personeel universiteit in actie; afspraken niet nagekomen
09 Jun 2022, 00:00
foto


Het personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, gaat vandaag een protestactie voeren. Het geduld is op. Anders dan was afgesproken met de overheid, is de TWK van februari en maart, nog steeds niet uitbetaald. Hoe de actie eruit zal zien, wil Suneel Sukhnandhan van de Werknemers Federatie Universiteit om strategische redenen nog niet bekendmaken.

“Sowieso zijn we in actie,” benadrukt Sukhnandhan tegenover Starnieuws. “De ‘main issue’ is dat de afspraak dat de mensen uiterlijk woensdag over hun geld zouden beschikken, niet is nagekomen. Het gaat om de TWK van februari en maart dit jaar. Die van januari hebben we al gekregen. Ook pas nadat we ervoor hebben gestreden.”

Sukhnandhan deelt mee dat de bond aan het eind van deze maand heeft moeten vernemen dat er niet genoeg geld beschikbaar is. “Alles is administratief wel al in orde,” geeft hij aan. “Overeengekomen was dat dan uiterlijk woensdag gestort zou zijn. Dat is dus niet gebeurd. Wij gaan dus in beraad.”

Er is eerder actie gevoerd om de gelden uitbetaald te krijgen. Na een goed gesprek met duidelijke afspraken is het actiemodel aangepast en werd er werk verricht tot 12.00 uur, waarbij een ultimatum was gesteld tot woensdag. In een brief heeft het bestuur van de universiteit meegedeeld dat er niet genoeg geld is om de TWK uit te kunnen betalen. Het personeel is erg teleurgesteld en zal dat vandaag duidelijk kenbaar maken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May