Menzo: Spelers hebben hun normaal niveau niet gehaald
08 Jun 2022, 08:12
foto
Natio in het Independence Stadium in Kingston, Jamaica. Suriname bleek niet opgewassen te zijn tegen een sterk spelende Jamaica. (Foto's: Diederik Samwel)


Bondscoach Stanley Menzo noemt de tegengoal in de 43e minuut, waarbij Jamaica op 2-1 voorsprong kwam cruciaal voor de wedstrijd. "Het was of er iets knapte binnen de ploeg. Zaterdag kwamen we vlak vóór rust ook op achterstand maar toen kregen we volop ondersteuning van het publiek. Toen waren de meeste jongens een stuk frisser, nu hadden ze al een zware wedstrijd in de benen. In de tweede helft kon Jamaica wat meer afwachtend gaan spelen en gebruik maken van de ruimte. En met hun fysiek en hun snelheid was het voor ons niet meer te belopen. Ik heb die gasten sprints zien maken die op de atletiekbaan thuis horen." Natio heeft de wedstrijd met 1-3 verloren.

Menzo vindt dat te veel spelers hun normaal niveau niet haalden en dat heeft volgens hem alles te maken met de zware belasting van twee interlands binnen drie dagen: "Het was een slijtageslag. Een paar van ons zaten er na zestig minuten behoorlijk doorheen. Omdat nogal wat spelers niet altijd bij hun club in de basis staan, kunnen ze niet zo kort achter elkaar presteren. En het zijn ook niet meer de allerjongsten. Maar ik verwijt mijn spelers niets. Tegen Jamaica verliezen is bepaald geen schande. Kijk, zij trekken met gemak een blik nieuwe spelers open. Dat potentieel hebben wij op dit moment niet. We moeten nu onze wonden likken en ons zo goed mogelijk voorbereiden op de wedstrijd tegen Mexico."

De coaches Stanley Menzo en Paul Hall van de Reggae Boyz.

In Kingston bleken de Reggae Boyz dinsdagavond duidelijk te sterk voor het Surinaams voetbalelftal. Er viel weinig af te dingen op de 3-1 nederlaag. Natio begon nog wel sterk aan de wedstrijd met gevaarlijke uitbraken over links van Yanic Wildschut. Linksachter Ridgeciano Haps kreeg zelfs een prima kans op de openingstreffer maar zijn harde schot werd gekeerd door doelman Amal Knight.

Wildschut vindt het speciaal om voor natio te scoren maar kon daar niet echt blij om zijn. Wel houdt hij een positief gevoel over aan de dubbele ontmoeting tegen de Reggae Boyz. "Je ziet dat we nog niet goed op elkaar zijn ingespeeld. En bij de wat oudere spelers slaat de vermoeidheid sneller toe. Maar als we over een tijdje wat nieuwe, jongere spelers erbij kunnen halen, zijn we tot van alles in staat". 

De eerste goal viel aan de andere kant uit een fraaie vrije trap van uitblinker Ravel Morrison. Suriname kwam via Wildschut nog wel op gelijke hoogte maar eigenlijk was Jamaica vanaf dat moment de bovenliggende partij.
De tweede Jamaicaanse treffer, van Junior Flemmings, viel bovendien op slag van rust en die dreun kwam Suriname niet meer te boven. Op een prima kans van Diego Biseswar na had natio in de tweede helft weinig in te brengen. Veel duels gingen verloren, het tempo lag te laag en te vaak werd de lange bal gespeeld.

Paul Hall, bondscoach van Jamaica, straalde na afloop in de catacomben van het Independence Stadium. "Ik ben geweldig trots op mijn team en op hun veerkracht. Als groep zijn ze de afgelopen dagen dichter bij elkaar gekomen. Kennelijk blijken ze binnen een chaos prima te kunnen functioneren."
Hall doelde daarmee op de bestuurscrisis bij de Jamaicaanse voetbalbond waar algemeen secretaris Dalton Wint maandag werd gedwongen zijn ontslag in te dienen.

Wint was verantwoordelijk voor de gebrekkige organisatie rond de uitwedstrijd in Paramaribo van afgelopen zaterdag. De selectie keerde pas maandag terug in Kingston nadat op gezag van minister van Sport Olivia Grange in allerijl een chartervlucht kon worden geregeld. Wint zag zich gedwongen op te stappen omdat de Jamaicaanse selectie anders had geweigerd de wedstrijd tegen Suriname te spelen. Dat zou Jamaica een forse boete van de FIFA en mogelijk zelfs een schorsing hebben opgeleverd.  

Diederik Samwel

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May