Santokhi: Geen ruis nodig herstructurering SLM
05 Jun 2022, 00:00
foto
President Chan Santokhi (midden) heeft zaterdag een persconferentie gehouden in Nickerie. Hij vraagt wat tijd voordat er informatie gegeven kan worden over de SLM. (Beeld: CDS)


President Chan Santokhi zegt dat er geen ruis nodig is rond de herstructurering van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Zaken moeten in alle rust in orde worden gemaakt. Santokhi belooft dat deze maand nog alle informatie zal worden verstrekt aan belanghebbenden en de samenleving. Het reddingsplan is in drie weken klaar.

Tijdens een persconferentie in Nickerie antwoordde de president op een vraag dat hij in De Nationale Assemblee ook gevraagd had om wat tijd. Er zal een themavergadering gehouden worden over de SLM, zodra alles rond is. Ook de samenleving zal worden geïnformeerd. Er wordt gewerkt aan een gedegen herstructureringsplan waarover nu geen informatie kan worden verstrekt.

Santokhi voerde aan dat de SLM nationale en internationale partners heeft met overeenkomsten. Met alle partijen wordt er afgestemd. De belangen van werknemers en diverse betrokkenen worden in acht genomen. Het gaat niet alleen om de SLM en de nieuwe NV, Flying on Trusted Wings, die onlangs is opgericht.

Er is begrip voor dat de bond bij de SLM in onzekerheid verkeert. Er is vrijdag actie gevoerd door de bond. De president wees er op dat een cluster van ministers een gesprek heeft gevoerd met de vakbond. Er is wat geduld gevraagd. Santokhi merkte op dat de strategie van het bedrijf nu niet kan worden prijsgegeven, terwijl het reddingsplan nog in de maak is. De bond is niet tevreden met de uitkomst van het gesprek met de ministers. Er zal komende week nog een ontmoeting komen met de president is afgesproken.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May