SLM-bond hervat werk; gesprek met cluster ministers
04 Jun 2022, 11:23
foto
Bondsvoorzitter van de SLM, Steven Samson.


Het personeel van de SLM heeft vanaf 00:00 uur het werk weer opgepakt. De bond is door de overheid uitgenodigd voor een gesprek. “We hebben zo meteen een meeting met een cluster  ministers,” deelt bondsvoorzitter Steven Samson aan Starnieuws mee. “We hebben antwoord gehad op onze eis.” De bond heeft vrijdag het werk neergelegd om zijn eis kracht bij te zetten: concrete antwoorden krijgen van de aandeelhouder (de regering) over de status van SLM.

Wat is het doel van Flying on Trusted Wings, heeft het personeel nog bestaanszekerheid, zijn de banen veilig, hoe gaat de nieuwe holding eruit zien, wat zijn de plannen met SLM? Dit zijn enkele van de vragen waar de Bond van Personeel bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (BPSLM), concrete antwoorden op wil. De antwoorden moeten komen van de regering. De bond wil niet meer praten met directeur Paul de Haan en de president-commissaris Xaviera Jessurun.

De BPSLM was ‘in beraad’ tot middernacht.  “We willen geen vage antwoorden, geen gedraai om de hete brij heen om wat de directeur en de president-commissaris doen,” zegt Samson. “We willen concrete antwoorden. We willen niet meer misleid worden.”

Aanleiding voor de actie is de oprichting van Flying on Trusted Wings door de SLM directeur De Haan. Het personeel heeft dit uit de media vernomen. “Dat was de druppel die de emmer heeft doen overlopen,” deelt Samson mee. “We hebben de directie hier altijd over gevraagd, of de geruchten hierover waar zijn. En nu blijkt dus dat ze waar zijn. Wij van de BPSLM weten niets. We krijgen geen informatie. Alles wat we weten komt uit de media.”

Het personeel leeft in onzekerheid . “We willen concrete antwoorden,” benadrukt Samson nog eens. “We willen niet meer praten met de directie of de president-commissaris, om het praten. We willen nu met de aandeelhouder praten, de regering. Om te weten wat de plannen zijn voor de SLM, gaat de SLM op deze voet verder, wordt het een holding structuur, wordt het een andere opzet. Allemaal vragen waar we antwoord op willen hebben. Die antwoorden krijgen we niet!”

“We hebben hart voor het bedrijf,” geeft  Samson aan. “We worden nu voor de helft van ons salaris uitbetaald. SLM is van ons, het is van Suriname. Wij houden ervan. En als het land geen eigen luchtvaartmaatschappij heeft zal het niet goed zijn als natie. Er zijn genoeg voorbeelden als Guyana Airways en Air Jamaica. Die landen zijn afhankelijk van andere maatschappijen. Je gaat gewoon duurder betalen voor een ticket.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May