President wil oplossing grond- en Bazo-problemen Nickerie
04 Jun 2022, 00:00
foto
Deze vrouw heeft ruim 12 jaar gewacht op haar grondbeschikking. Zij kreeg het document overhandigd door president Chan Santokhi.


President Chan Santokhi is dit weekend op veldbezoek in Nickerie. Hij zal zich concentreren op de problemen rond het verstrekken van Bazo-kaarten en grondkwesties. Deze problemen moeten zo snel mogelijk worden opgelost. Voor de aanpak hiervan heeft hij werkstructuren opgezet. Minister Uraiqit Ramsaran zal zich vandaag voegen bij de delegatie van de president om ervoor te zorgen dat er oplossingen komen.

De president heeft 74 grondbeschikkingen uitgereikt vrijdag in Nickerie, nadat hij de mensen heeft toegesproken. De uitreiking van de documenten vond plaats in bijzijn van districtscommissaris Senrita Gobardhan en onderdirecteur Grondbeleid van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer, Lavanda Koedemoesoe. Mensen wachten decennia op grondpapieren. Er is een grondbeschikking uitgereikt aan een man die vanaf 1996 zijn stukken heeft ingediend.

Het staatshoofd hoopt dat bij elk bezoek van hem aan het rijstdistrict grondproblemen zijn opgelost, waardoor de beschikkingen kunnen worden uitgereikt. Dit zal met een frequentie van elke twee maanden plaatsvinden, deelde hij mee. Ter plekke werd de werkgroep Grondzaken Nickerie geïnstalleerd. De werkgroep zal vanuit Paramaribo worden geleid door Sieuw Ramsukul, adviseur van de president. Verder hebben zitting in de werkgroep de heren S. Parmessar, A. Nagessar, S. Hanoeman en mevrouw T. Tokarso.

Bazo-kaarten vormen een groot probleem in het gehele land, zo ook in Nickerie. Verschillende Assembleeleden hebben het aangekaart en er zijn veel klachten hierover. Dit weekend zullen de knelpunten worden besproken met minister Ramsaran. Er moet op kort termijn verlichting merkbaar zijn. Hoewel tussen 0-16 jaar en voor 60-plussers de verzekering gratis is, wordt er toch aan deze groep gevraagd om kwitanties te tonen van stroom- en watertarieven. Hiermee wordt nagegaan of de mensen op basis van verbruik van de nutsvoorzieningen in staat zijn de verzekering zelf te betalen. Vandaag zullen de problemen rond Bazo-kaarten worden besproken op het kabinet van de president in Nickerie. Later op de middag is een structurenvergadering van de VHP gepland.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May