Financiële injectie van US$ 285.000 voor MMC
01 Jun 2022, 19:19
foto


De Raad van Ministers heeft ruim SRD 5 miljoen goedgekeurd voor de aanzuivering van een lening van het Mungra Medisch Centrum bij de Finabank NV. Het medisch centrum had tussen februari 2021 en februari 2022 een boete van ruim SRD 12 miljoen over de lening opgebouwd bij de bankinstelling.

Finabank heeft intern besloten de totale boete terug te storten voor het MMC. De zorginstelling moest dan wel haar lening van ruim SRD 5 miljoen aanzuiveren. Met het goedgekeurde bedrag door de RvM zal de lening worden afbetaald. De boete was opgelopen doordat er geld werd getrokken voor het uitbetalen van salarissen van het MMC-personeel. Het ziekenhuis beschikt niet zelf over de middelen om de lening te betalen en heeft aangeklopt bij minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, meldt het Directoraat Volkscommunictie.

De RvM heeft ook ruim US$ 48.000 goedgekeurd voor het MMC voor het opnieuw operationeel maken van het laboratorium. Op basis van de behoeften heeft de zorginstelling een overzicht en offertes opgestuurd voor een kwartaal. Het gaat om de aankoop van reagens en bijbehorende medische verbruiksartikelen. Met deze financiële injectie, zal het MMC de inkomsten van het laboratorium op peil krijgen om in het vervolg de maandelijkse investeringen zelf op te hoesten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May