Straten veel delen van het land in 'riveren' veranderd
31 May 2022, 01:32
foto
De Willem Campagnestraat is veranderd in een 'rivier'.


Door de aanhoudende regen zijn straten in diverse delen van het land veranderd in 'rivieren'. Door de zware regens en onder water gelopen straten, ontstonden er op veel plaatsen lange files. Ook landbouwpercelen in diverse delen van het land zijn ondergelopen. 

Personen met lage auto's hielden hun hart vast, vooral wanneer hoge voertuigen geen rekening hielden met weggebruikers. Door de ondergelopen straten, zijn de kuilen in de weg niet te zien, met alle nare gevolgen van dien. De Willem Campagnestraat was compleet ondergelopen. Verschillende panden hebben te kampen met wateroverlast. Nabij de Petuniastraat probeerde een winkelierster het water tevergeefs met hoopjes zand, buiten de deur te houden. De kruising van de Zinniastraat en de Gemenelandsweg stond helemaal blank. Voetgangers zochten in een poging om droog te blijven, vaak het midden van de weg op, waardoor het verkeer nog verder stagneerde. 

Ook in het ,tot rampgebied verklaard district Brokopondo heeft het de hele dag geregend. "De waterstand was dalende, maar zondag en maandag heeft het hevig geregend. "Het gevolg hiervan is dat het waterpeil in de ondergelopen gebieden weer aan het stijgen is", zegt Assembleelid Ronny Asabina (BEP), desgevraagd aan Starnieuws.

De komende twee maanden wordt er veel regen voorspeld door de Meteorologische Dienst. Dit jaar is door het fenomeen La Niña een extra nat jaar.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May