Irvin Kanhai blij met stap dochter Aashna
05 May 2022, 20:38
foto
Advocaat Irvin Kanhai is blij dat zijn dochter Aashna opnieuw is toegelaten tot het Hof en dat zij weg is van Bibis. (Foto: René Gompers)


Aashna Kanhai is voor de tweede keer beëdigd en toegelaten tot de advocatuur. Vader Irvin Kanhai, zelf ook strafadvocaat, is trots: "Ze is voor de tweede keer beëdigd, voelt prettig aan ja. Ik ben in elk geval blij dat ze weg is bij Buza…of Bibis heet het tegenwoordig noh?" Hij stelt dat zij weg moet blijven van de domheid, weg van Bibis. Dochter Kanhai is tussen 2012 en 2020 ambassadeur geweest in India.

Kanhai is in 2011 uit de advocatuur getreden om de diplomatieke functies te bekleden in Azië. Zij heeft ook goede kennis van Hindi, Bahasa Indonesia, Spaans en Arabisch. Zij is tot 2020 ambassadeur/diplomaat  geweest. "Ik ben teruggeroepen ambassadeur en dan is het gebruikelijk dat men ter beschikking staat als ambtenaar voor een deel," geeft ze aan. "Ik hou van variatie in mijn carrière. Doe dingen die je dynamisch blijven houden. De advocatuur is iets wat ik altijd heb gemist. Ook in mijn loopbaan als ambassadeur."

"Mijn loopbaan als ambassadeur in India heb ik afgesloten," vervolgt ze. "U weet, politiek benoemde personen, dat ligt altijd een beetje gevoelig. Maar, zonder daarover veel uit te weiden, heb ik het netjes afgerond. Ik ben ter beschikking geweest van het ministerie van Bibis. Ook dat heb ik netjes afgehandeld om vandaag hier toegelaten en beedigd te worden." Kanhai heeft opnieuw stage gelopen, twee jaar lang.

Tijdens haar toespraak heeft Kanhai aangehaald dat Vrouwe Justitia al vroeg in haar leven present was via haar beide ouders. Eerst door haar moeder "de eerlijkste vrouw" die ze kende en dan via haar vader  die zijn tweede roeping volgde en rechten ging studeren. Hij  transformeerde van "bosbouwer naar bevlogen jurist en charismatische advocaat."

Vader Kanhai is zichtbaar blij met de tweede kans van Aashna. De advocatuur zit in haar genen stelt hij: "Ik geloof dat ze genetisch belast is. En dat ze allergisch is tegen domheid. En dus weg moet blijven van Bibis. Dat maakt je blij ja," lacht hij.
Advertenties