President feliciteert Franse ambtgenoot met herverkiezing
27 Apr 2022, 22:44
foto
De Franse president, Emmanuel Macron


President Chan Santokhi heeft de Franse president Emmanuel Macron gefeliciteerd met zijn historische herverkiezing. In zijn schrijven complimenteert het staatshoofd de Franse president met zijn getoonde leiderschap, onder meer vanwege de verrichtte taken tijdens zijn eerste termijn, waaronder de uitstekende bijdrage in de aanpak van grensoverschrijdende zaken, vooral tijdens de Covid-19 pandemie.

Santokhi verwijst naar het krachtige optreden van Macron in het licht van de Russische militaire agressie in Oekraïne. De  Franse president pleitte voor een diplomatieke en vreedzame oplossing van het geschil. "In deze veeleisende situaties zijn multilateralisme en respect voor de beginselen van het internationaal recht essentieel", schrijft het staatshoofd.

Suriname heeft als directe buur de genereuze donaties door de Franse overheid benut om verdere verspreiding van het Covid-19 virus te beperken. De Surinaamse gemeenschap heeft haar waardering uitgesproken voor de voortdurende ondersteuning in dit opzicht, schrijft de president.

President Santokhi spreekt zijn dankbaarheid uit voor de waardevolle en uitstekende betrekkingen tussen de twee naties en benadrukt dat door samen te werken er eerder tastbare resultaten kunnen worden bereikt. "Onze historische band, als aangrenzende landen, heeft zich op constructieve wijze ontwikkeld tot een strategisch partnerschap, op vele gebieden van wederzijds belang".

In de brief wordt bevestigd de toewijding van de Surinaamse regering om de solide samenwerking op de gebieden van gemeenschappelijk belang, voort te zetten ten voordele van beide volkeren. De president wenst zijn ambtgenoot succes voor het volbrengen van zijn tweede termijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May