ECD stuit op vervallen producten in winkels
25 Apr 2022, 12:43
foto


Medewerkers van de Economische Controle Dienst (ECD) hebben controlewerkzaamheden in winkels uitgevoerd afgelopen week. De ressorten Welgelegen en Weg naar Zee zijn aangedaan. Ook aan de Winston Churchillweg bleken winkeliers over de schreef te zijn gegaan. Tegen overtreders is er opgetreden. 

Bij winkel X.Y is de prijs van babyvoeding van het merk Phosphatine teruggedraaid van SRD 40 naar SRD 39. De winkelier was niet op de hoogte dat de winstmarge 15 procent is. Bij winkel H.L.D, W. supermarkt en H.Y. markt zijn er producten aangetroffen zonder prijzen. Deze zijn meteen voorzien van een prijs en de winkelier is aangezegd om de ruimte achter de kassa zo snel als mogelijk op te ruimen. De ECD-medewerkers zijn tijdens de controle werkzaamheden geen onregelmatigheden tegengekomen bij Z. Supermarkt, L. Supermarkt en S.P. te Kwatta/Weg naar Zee, meldt het ministerie.

Aan Winston Churchillweg zijn in R.H supermarkt en E. supermarkt een kleine partij vervallen goederen aangetroffen die vernietigd is door de vergunninghouders. Van de ECD-medewerkers kreeg de winkelier een ernstige waarschuwing om niet in strijd te handelen met de Wet Economische Delicten. Verder zijn er ook goederen in beslag genomen die niet voorzien waren van een prijsaanduiding. Dit is uitgevoerd op grond van artikel 6 van het prijsaanduiding besluit. Het controle team van de ECD heeft ook een weegschaal aangetroffen die niet gekeurd is door de dienst voor de Waarborg en van het IJkwezen.

Consumenten kunnen klachten indienen via +5978530915 of 1940.
Emailadres: klachten.unit@gmail.com




Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May