Regian Eersel heeft zijn titel met succes verdedigd
22 Apr 2022, 16:14
foto
Regian ‘The Immortal’ Eersel mag zich One Lightweight Kickboxing World Champion blijven noemen. Hij heeft de titel vandaag met succes verdedigd.


Regian ‘The Immortal’ Eersel is nog steeds de ONE Lightweight Kickboxing World Champion. Hij heeft op punten vandaag gewonnen van uitdager Arian ‘Game Over’ Sadikovic uit Duitsland. Dit is het vijfde kampioenschap voor Eersel in de lightweight klasse. Eersel heeft hiermee 19 wedstrijden op rij gewonnen.

De uitdager heeft het de kampioen knap moeilijk gemaakt en hem zelfs naar de naar de grond weten te slaan met een ‘flying knee’. Volgens de commentatoren is het de eerste keer dat The Immortal in zo een moeilijke positie was beland. Maar het gelukte Sadikovic net niet op de winnende punten te scoren.  

Regian deelt in de ring na de wedstrijd mee, dat hij alles op alles moest zetten om weer op te staan en om de wedstrijd af te maken. De kampioen: “Mijn respect voor de opponent Arian. Hij is een strijder. Een strijder net als ik. Ik denk dat hij op een dag kampioen zal zijn. Geloof me.”

Eersel in een interview met Surinaamse journalisten:  “Ik heb niet heel overtuigend gewonnen. Dat zeg ik eerlijk. Als vechter, ik althans, zoek je uitdagingen. Dit was een uitdaging zoals jezelf hebt gezien. Ik moest het beste uit me halen en dat heb ik met deze wedstrijd bewezen.”

Na de wedstrijd heeft Chatri Sityodtong, CEO van ONE Lightweight Kickboxing World Championship, heeft behalve de kampioenriem, US$ 50.000 aan Eersel gegeven. Eersel is blij ermee. Het geld komt goed uit deelt hij mee; hij is 3 maanden geleden voor de tweede keer vader geworden. De gedachte aan de kinderen heeft hem ook gesterkt om op te staan en door te vechten, deelt hij mee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May