Vijf drugsverdachten vrijgelaten
14 Apr 2022, 06:38
foto


De rechter heeft Furgill B., Evans C., Shaif A. en Fabian N. woensdag gevonnist voor drugsbezit. Giorgio H. is vrijgesproken. Advocaat Maureen Nibte zegt desgevraagd dat de opgelegde straffen zodanig zijn geweest dat vier van de veroordeelden zijn vrijgelaten en de vijfde is vrijgesproken.

Shaif A. had 17 gram marihuana voor eigen gebruik bij zich. Hij erkende volmondig dat de drugs aan hem toebehoren. Hij verkocht geen drugs, maar is een gebruiker. Advocaat Nibte zegt dat de jongeman die achttien jaar is, naar de middelbare school gaat. Hij heeft enorm veel spijt van zijn daad. “Hij heeft een hele toekomst voor zich en wil graag weer naar school om die af te ronden. Hij wil graag politieman worden en wil een gouden kans.”

Nibte zegt dat de tiener zich heeft laten meeslepen door verkeerde vrienden. Hij heeft in de gevangenis goed kunnen nadenken over zijn leven en toekomst. Hij wil naar huis om zijn leven te beteren. De tiener is gevonnist tot drie maanden cel waarvan een maand voorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

Fabian N. en Evans C zijn gevonnist tot zeven maanden cel waarvan vijf voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Fabian N. had 232 gram marihuana bij zich en Evans M. 162 gram. Fabian N zegt dat hij 20 jaar een drugsgebruiker is. Als visser brengt hij marihuana mee naar zee.

Furgill B. is gevonnist tot vier maanden cel waarvan twee voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij had 0,34 gram marihuana bij zich.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May