Surinaamse dames verliezen van Puerto Rico
08 Apr 2022, 18:52
Naomi Pique was een rots in de Surinaamse verdediging.

De Surinaamse vrouwenselectie speelde in en tegen Puerto Rico een degelijke wedstrijd. Toch was het de gastvrouw die binnen twintig minuten de leiding nam via een trap van buiten het strafschopgebied. De Surinaamse dames deden er alles aan om een beter resultaat neer te zetten, maar slaagden er niet in om degelijke aanvallen op te bouwen. De verdediging werkte heel hard en dankzij uitblinkers Naomi Pique en Mayra Tjin-A-Koeng, bleef de schade beperkt tot 1-0 in de eerste speelperiode. De temperatuur leek de diaspora-dames parten te spelen.

Na de rust leek Suriname bij vlagen wat meer vat op het spel te krijgen, maar ook nu kon de bal niet binnen de ploeg worden gehouden. Doordat er zo veel balverlies werd geleden kon Puerto Rico al gauw weer het spel bepalen. Aan Surinaamse zijde regende het van de verkeerde passen, waardoor 'Natia' niet gevaarlijk kon worden. Halverwege de tweede speelperiode verdubbelde Puerto Rico de score, na een misverstand in de Surinaamse verdediging: 2-0. Hoewel het spel van de Surinaamse selectie erop vooruitgegaan is met de diaspora-speelsters, bleek duidelijk dat de dames niet goed op elkaar ingespeeld waren. Voor een team dat niet zo lang bij elkaar is en geen oefenwedstrijden gespeeld heeft, geeft het optreden hoop voor de toekomst.