Veerdienst Southdrain 2 dagen uitgevallen, herstart vandaag
09 Apr 2022, 00:58
foto
De MW Canawaima heeft twee dagen niet gevaren, nadat de motoren uitvielen. Veel mensen zijn hierdoor gedupeerd. Vandaag vaart de boot weer.


Het gaat niet goed met de MV Canawaima die de grensverbinding tussen Suriname en Guyana onderhoudt. Een maand geleden, op 15 maart, vielen de motoren van de boot bij de terugreis uit Guyana uit. De veerdienst is op 7 april weer stopgezet en wordt zij volgens het managementteam vandaag weer opgestart.

Een reden voor het uit de vaart halen van de veerboot is niet gegeven, maar volgens ingewijden liggen opnieuw technische mankementen aan de grondslag van de stagnatie. Toen de MV Canawaima op 15 maart uitviel, duurde het meer dan een week voordat de boot weer kon varen. Reizigers vinden dat zij worden gedupeerd door deze situatie aangezien zij in de kosten worden gejaagd, doordat zij opnieuw een PCR-test moeten betalen, om te tonen dat zij Covid-19 negatief zijn. Een test is immers 24 uur geldig. En voor de test wordt minimaal SRD 250 gerekend.

Vorige maand toen de motoren van de boot uitvielen, zijn er reparaties gepleegd om de motoren weer aan de praat te krijgen. De veerboot heeft echter een grote revisiebeurt gehad, voordat zij in oktober vorig jaar weer werd ingezet. Voor zover aangegeven, waren er gelden vrijgemaakt voor de revisie van de twee motoren, een nieuw computersysteem, laswerkzaamheden en een verfbeurt van de boot. Het blijft onduidelijk wat er mis is gegaan bij de revisie dat de boot nu al twee keer in een maand uit de vaart is gehaald.

De tegenval met de MV Canawaima komt op een slecht moment voor de Canawaima Management Company NV. Het personen- en goederenverkeer kwam nu langzaam goed op gang na een lange onderbreking door de sluiting van de grenzen door de Covid-19-pandemie. Het bedrijf dat voor de pandemie financieel zelfvoorzienend was, moet uit het financiële slop waarin het nu verkeert, zien te komen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May