President opent eerste 'outdoor gym' te Commewijne
08 Apr 2022, 04:47
foto
President Chan Santokhi probeert een van de toestellen van de 'outdoor gym' te Nieuw-Amsterdam, Commewijne uit.


Om een gezonde leefstijl te stimuleren, heeft president Chan Santokhi donderdag de eerste 'outdoor gym' in gebruik genomen te Nieuw-Amsterdam in het district Commewijne. Het project is tot stand gekomen met ondersteuning van de regionale gezondheidsorganisatie PAHO.

Het plan van de regering is volgens president Santokhi om in alle wijken een healthy lifestyle unit te hebben, waar eenieder terecht kan voor gezinscoaching en begeleiding. Het is de bedoeling dat deze units bemenst worden door overtollige ambtenaren die op basis van selectie en vrijwilligheid getraind zullen worden, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Santokhi meent dat door te sporten en bewegen minder personen specialistische behandeling nodig zullen hebben, ook zullen er minder medicijnen gebruikt worden. Volgens hem is er een groot aanbod van patiënten bij ziekenhuizen. Dit kan voorkomen worden indien de mensen over een goed dieet, goede voorlichting, begeleiding en beweging kunnen beschikken. De behandeling van chronische ziekten drukt zwaar op de zorg en 80% van het budget van het ministerie van Volksgezondheid gaat naar de curatieve zorg.

“We moeten een andere levenshouding gaan aannemen; a healthy lifestyle door meer te bewegen. Door goede voeding en voorlichting kunnen gezinnen en personen beter begeleid worden, voerde Santokhi. Hij wees op het belang van gezondheid en plaatst de betekenis van de outdoor gym in het kader van het gezondheidsbeleid van de regering. De PAHO ondersteunt met haar bijdrage de regering in dit beleid en draagt tevens bij aan de fysieke en mentale gezondheid van de Surinaamse samenleving.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May