ExxonMobil investeert fors in olie- en gasindustrie Guyana
06 Apr 2022, 22:18
foto
Exxon, Hess Corp. en CNOOC Ltd Consortium begonnen in 2019 met de productie in Guyana. Ze hebben meer dan 10 miljard vaten winbare olie ontdekt.


Exxon Mobil investeert fors voor de kust van Guyana en verwacht tegen 2027 een toekomstige productie van ongeveer 1,2 miljoen vaten olie en gas per dag. Volgens het bedrijf gaat een investering van US$ 10 miljard gepaard met de productie van het vierde olieproject voor de kust van Guyana.

Exxon en partners Hess Corp. en CNOOC Ltd Consortium zijn in 2019 begonnen met de productie in Guyana en zijn verantwoordelijk voor alle output in het land. Ze hebben meer dan 10 miljard vaten winbare olie ontdekt.

Exxon's Yellowtail-ontwikkeling in het Stabroek-blok zal naar verwachting vanaf 2025 ongeveer 250.000 vaten olie per dag produceren. Het project van tien miljard dollar is een van de tien die bedrijven van plan zijn uit te voeren in Guyana.

Het vierde project van Exxon bij Yellowtail zal "de wereld voorzien van een nieuwe betrouwbare energiebron om aan de toekomstige vraag te voldoen en een veilige energietransitie te garanderen", zegt Liam Mallon, president van Exxons upstream-bedrijf.

De definitieve investeringsbeslissing werd genomen na ontvangst van de goedkeuringen van de regering en de regelgevende instanties vrijdag.

Exxon noemde de offshore-productie-eenheid voor Yellowtail "One Guyana". Het project omvat zes boorcentra en tot 26 productie- en 25 injectieputten, aldus het bedrijf.

In 2021 produceerden de drie bedrijven 120.000 vaten per dag in Guyana. Exxon is de grootste operator met een belang van 45%. Partners Hess en CNOOC behouden respectievelijk 30% en 25% van de output.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May