Solarplant Guyaba weer in gebruik genomen
04 Apr 2022, 20:52
foto
Met een druk op de knop, verricht door Basya Paw-paw van Guyaba wordt de solarplant heringebruik genomen. (Foto: Voorlichting NH)


De energievoorziening in dorp Guyaba in Boven-Suriname is zondag hersteld. De lokale gemeenschap was verstoken van energie nadat de solarplant onder water kwam te liggen door de overstroming.

Voorafgaand aan de her ingebruikname van de solarplant hebben technici van Natuurlijke Hulpbronnen een inspectie uitgevoerd. Nagegaan is of het mogelijk was om veilig en verantwoord de energievoorziening op gang te brengen. Er is ook gesproken over de verschillende beschikbare mogelijkheden en studies die er worden verricht op het vlak van waterpreventie. Dit is nodig om in de toekomst de veiligheid van de plant te garanderen bij wateroverlast. Hierin is ook meegenomen, de stand-by optie bij eventuele voortijdige stijging van het waterpeil. Zo zal schade worden voorkomen maar ook de veiligheid en stroomvoorziening gegarandeerd zijn.
 
De weder opstart van de plant vond plaats onder toeziend oog van David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, het uitvoeringsbedrijf Power China en het traditioneel gezag van Guyaba, meldt het ministerie. De bewindsman vroeg de gemeenschap om zorgvuldig om te gaan met het zonnepanelen-systeem, een duurzame bovenal kostbare faciliteit.






Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May