39 ambtenaren behalen HBO B-1 deelcertificaat
02 Apr 2022, 12:40
foto
Biza-minister Bronto Somohardjo te midden van de cursisten van de HBO opleiding van de overheidsadministratie.


De overheid wil het ambtenarenkader slagvaardiger maken, waardoor processen uniform en transparant worden uitgevoerd. De afdeling Vorming en Opleiding (V&O) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) is belast met het onderwijzen en bijscholen van ambtenaren in de bestuurlijke en administratieve werkprocessen. In dat kader vond op donderdag 31 maart de uitreiking plaats van de B-1 deelcertificaten aan 39 ambtenaren. Het is de tweede cohort van de Hogere Beroepsopleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement (HBO B&O). Deze startte in oktober 2019 met 65 cursisten;  4 mannen en 35 vrouwen.

BiZa-minister Bronto Somohardjo deed een beroep op de cursisten, om tegen de achtergrond van de dynamiek, waarin de samenleving constant verandert, zich te blijven ontwikkelen. Dit vooral door de snelle nationale en internationale ontwikkelingen. "Leren is meer dan ooit voor eenieder, een vereiste om zich verder te ontwikkelen in zijn of haar ambt. Leren doe je echter een leven lang, want je bent er nooit te oud voor", bemoedigde de bewindsman.

Hij hoopt dat het behalen van dit deelcertificaat, een stimulans is om het diploma te behalen. Kavitadevi Gangadin, V&O coördinator is trots met de behaalde resultaten, omdat met het certificaat, de cursisten richting kunnen geven aan hun bul. Evenals de minister, hoopt Gangadin dat alle 39 ambtenaren de opleiding afsluiten met het behalen van het diploma.

De HBO B&O is een vierjarige opleiding met als doel om professionals af te leveren op bachelorsniveau, die kunnen omgaan met maatschappelijke vraagstukken, die beleid kunnen maken en leiding kunnen geven in de publieke sector.  Daarnaast biedt het de ambtenaren de mogelijkheid zich te specialiseren op onder andere het gebied van financiën, controle, HRM, juridisch gebied, informatiebeheer en algemeen beheer.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May