Contactverbod verdachten in zaak zware wapens opgeheven
31 Mar 2022, 03:34
foto


In de zaak waarbij acht personen zijn aangehouden met zware wapens in Nickerie, is het contactverbod tussen hen en hun advocaten woensdag opgeheven. De verdachten mogen nu wel contact hebben met hun advocaat. Raadsman Arjan Ramlakhan bevestigt dat hij advocaat is van L.B., een van de verdachten.
 
Inmiddels heeft de raadsman een gesprek gevoerd met zijn cliënt. De verdachte verklaart dat hij niks te maken heeft met de gevonden zware wapens. Hij zou gaan jagen. Ramlakhan zegt dat de man op een geheel andere locatie was dan waar de wapens zijn gevonden.

De politie heeft zware wapens, waaronder 4 AKs, 4 AR-15, een glock pistool, een jachtgeweer en munitie gevonden. De verdachten hadden ook een satelliettelefoon bij zich. Starnieuws verneemt dat mannen uit Paramaribo de wapens vervoerden. Vermoedelijk zijn er wapens bij, die gestolen zijn bij de residentie van ex-president Bouterse. De aanhoudingen zijn verricht te South Drain. De wapens waren klaar voor gebruik. De verdachten hadden ook munitie bij zich voor diverse wapens.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May