Overste Kioe A Sen neemt bevel leger over
30 Mar 2022, 20:06
foto
Minister van Defensie, Krishna Mathoera, en luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen die vanaf 1 april waarnemend bevelhebber is.


Vanaf 1 april is luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen belast met de waarneming in de bevelvoering over het Nationaal Leger. Tot nog toe was hij plaatsvervangend bevelhebber.

Kolonel Henri van Axeldongen is sinds 22 maart 2022 met verlof en gaat aansluitend met pensioen. Hij heeft sinds 3 mei vorig aar waargenomen in de functie van bevelhebber. Van Axeldongen blijft ter beschikking van de minister van Defensie om zijn expertise.

In een persbericht zegt het ministerie van Defensie dat er dit jaar een nieuwe bevelhebber voor het Nationaal Leger zal worden benoemd. "Tot nu toe was dat niet mogelijk, omdat kolonel Robert Kartodikromo formeel nog in functie was." De benoemingsperiode van drie jaar is ondertussen verstreken, waardoor de functie van bevelhebber definitief vacant is. "Met de waarneming door overste Kioe A Sen wordt alvast voorzien in de opengevallen functie."

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May