Bitcoin wist verliezen 2022 uit, koerst naar $ 50.000
28 Mar 2022, 22:40
foto
Bitcoin is de afgelopen maanden op een strak pad vastgelopen, aangezien de Federal Reserve en andere centrale banken enkele van de stimuleringsmaatregelen die ze hebben genomen als reactie op de pandemische neergang, hebben opgeheven. (Foto: Bloomberg)


Bitcoin brak uit een smal handelsbereik en wiste de verliezen van dit jaar uit te midden van een brede heropleving voor cryptocurrencies, wat leidde tot speculatie dat het grootste digitale activum binnenkort voorbij de US$ 50.000 zou kunnen stijgen. Het token steeg maandag tot US$ 47.583, ruim boven de US$ 35.000 tot US$ 45.000-band waarin het sinds begin januari vastzit.

Met de nieuwe winsten is Bitcoin nu ongeveer 1,9% gestegen voor het jaar, vergeleken met een daling van 4,7% voor de S&P 500. Cryptomunt Ether kaatste op dezelfde manier terug met maar liefst 3,7% tot US$ 3.358 op maandag, terwijl altcoins zoals Solana's SOL, Avalanche's AAVE en Dogecoin steeg tussen 5,5% en 9,4%.

Bitcoin kan zijn volgende weerstandsniveau tegenkomen op US$ 52.000 en als het daar doorheen zou breken, zou het kunnen stijgen naar $ 65.000 - niet ver van het hoogste niveau ooit dat het in november bereikte, volgens Fadi Aboualfa, hoofd onderzoek bij Copper. Rick Bensignor, de president van Bensignor Investment Strategies, zei zondag in een notitie dat Bitcoin "op de rand van een stijging van 20% staat".

De munt zit vast op een strak pad, aangezien de Federal Reserve en andere centrale banken een aantal van de stimuleringsmaatregelen die ze hebben genomen als reactie op de pandemische neergang, opheffen. Dat betekent dat er minder geld is voor risicovollere activa, waaronder crypto. Bovendien kwamen digitale valuta onder de loep met speculaties dat ze zouden kunnen worden gebruikt om Russische sancties te omzeilen, hoewel veel analisten die bewering afwijzen.

Toch begonnen Bitcoin en andere tokens zoals Ether deze maand een gestage vooruitgang te boeken naast bredere stijgingen van Amerikaanse aandelen. Maar het duurde tot maandag voordat Bitcoin overtuigend US$ 45.000 binnenhaalde, een niveau dat het sinds begin januari slechts kort had bereikt.

"Terwijl we voor de vijfde keer de top van het handelsbereik van 2022 testen, is dit weer een van deze Bitcoin-momenten waarop het verhaal snel kan veranderen en investeerders binnenstromen, waardoor de Bitcoin-prijs hoger wordt", zei Antoni Trenchev, mede-oprichter en managing partner bij Nexo. "Het is misschien gewoon tijd om te ontwaken uit de zijwaartse slaap van Bitcoin die 2022 is geweest."

Het hernieuwde optimisme voor cryptocurrencies volgde op opmerkingen van de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen, die in een interview op 25 maart met CNBC zei dat ondanks haar eigen scepsis over de activaklasse, "crypto voordelen heeft en we erkennen dat innovatie in het betalingssysteem een gezond iets kan worden".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May