Rystad Energy: Roep oliefonds zal toenemen in Suriname
27 Mar, 13:23
foto
Naarmate meer olie voor de kust van Suriname wordt gevonden, zal de druk om een oliefonds te creëren, volgens Rystad Energy toenemen.


Suriname heeft een nieuwe stap gezet in de richting van rivaliserende opkomende koolwaterstoffen-krachtcentrale en buurland Guyana nadat TotalEnergies opnieuw een olie- en gasontdekking op Block 58 onthulde. Het is de vijfde op het vruchtbare kanaal en de zesde voor de kust van Suriname, zei Rystad Energy in een recente analyse. Naarmate de vaten zich in Suriname opstapelen, zal de roep om het creëren van een oliefonds toenemen, analyseert Rystad Energy.

Het Franse TotalEnergies en zijn Amerikaanse onafhankelijke partner Apache hebben een achterstand opgelopen bij de Krabdagu-1, waardoor een reeks exploratiesuccessen werd verlengd die alleen werden verbroken door een niet-commerciële vondst bij de Bonboni-put eind vorig jaar.

Het in Noorwegen gevestigde energieonderzoeks- en business intelligence-bedrijf zei dat deze vondsten, samen met de ontdekking van Sloanea op Blok 52 door exploitant Petronas en partner ExxonMobil, de oproepen voor Suriname om een ​​soeverein vermogensfonds op te richten zullen doen toenemen. Dit is bedoeld om de vruchten te plukken van de toekomstige olie- en gasproductie, die een haperende economie zal helpen versterken en de levensomstandigheden van de burgers zal verbeteren.

De Krabdagu-1-put werd geboord in 780 meter water ten oosten van de Keskesi-ontdekking in de richting van de oostelijke grens van Blok 58, aan weerszijden van Petronas' Block 52. De exploratiebron was, net als andere putten in het blok, gericht op meerdere gestapelde reservoirs in verschillende geologische intervallen. Er is daarbij een reservoir van ongeveer 90 meter netto-olie van goede kwaliteit is ontdekt.

In vergelijking met eerdere ontdekkingen in het blok, zei Rystad Energy dat Krabdagu-1 een van de meest succesvolle bronnen is in termen van netto-vondst. Maka Central, dat een reeks mislukkingen doorbrak en het eerste offshore-succes van Suriname markeerde, stuitte op 50 meter netto-olie in het ondiepere Campanische gedeelte en 73 meter in het diepere Santonien. Sapakara West stuitte op een cumulatieve kolom van 79 meter in de ondiepere en diepere delen. Kwaskwasi, de beste van de vondsten, bevat een cumulatieve kolom van ongeveer 278 meter, 149 in het ondiepere gedeelte en 129 in het diepere gedeelte. Krabdagu-1 lijkt daarom niet tot het diepere deel te zijn doorgedrongen, wat een extra opwaarts potentieel biedt dat tijdens de beoordeling kan worden getest.

De ene storing op Blok 58, Bonboni-1, werd geboord naar het noordelijke deel van het blok, weg van de lijn van de andere ontdekkingen. Rystad Energy zei dat de niet-commerciële bron echter de eerste verkenningspoging was om de prospectiviteit van koolwaterstoffen op onbekend terrein te bewijzen.
Advertenties

Wednesday 28 September
Tuesday 27 September
Monday 26 September