Kremlin: Russen kiezen president Rusland
27 Mar 2022, 02:22
foto
De Russische president Vladimir Putin woont een bijeenkomst bij met functionarissen en culturele werkers, via een videoverbinding in Moskou, Rusland. (Foto via Reuters)


Het Kremlin heeft zaterdag een opmerking van de Amerikaanse president Joe Biden dat Vladimir Putin "niet aan de macht kan blijven" van de tafel geveegd. Het zei dat het aan de Russen was om hun eigen president te kiezen.

Gevraagd naar de opmerking van Biden, zei Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov tegen Reuters: "Dat is niet aan Biden om te beslissen. De president van Rusland wordt gekozen door Russen."

Een functionaris van het Witte Huis zei dat Biden, die in Warschau sprak, niet had opgeroepen tot "regimeverandering" in Rusland, maar zijn punt was dat "Putin geen macht mag uitoefenen over zijn buren of de regio".

Biden heeft de persoonlijke aanvallen op Putin opgevoerd sinds de Russische president vorige maand opdracht gaf tot de invasie van Oekraïne, en het Kremlin heeft geantwoord door de gemoedstoestand van de Amerikaanse leider in twijfel te trekken.

Vorige week beschuldigde het Biden ervan "persoonlijke beledigingen" jegens Putin te hebben gemaakt nadat hij hem een ​​"oorlogsmisdadiger" en een "moorddadige dictator" had genoemd. Volgens het Kremlin werden zijn opmerkingen gevoed door irritatie, vermoeidheid en vergeetachtigheid.

Dmitry Rogozin, het hoofd van het Russische ruimteagentschap Roscosmos, suggereerde spottend op sociale media dat de verduidelijking van Bidens laatste opmerkingen afkomstig was van de medische afdeling van het Witte Huis.

Rogozin heeft eerder de spot gedreven met wat hij noemde "Alzheimer's sancties" die de Verenigde Staten heeft opgelegd aan Rusland voor de oorlog in Oekraïne, die Moskou een speciale militaire operatie noemt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May