Regering wil structurele oplossing wateroverlast Creola
22 Mar 2022, 18:55
foto
Regelmatig hebben bewoners van Creola en omgeving last van overstromingen. De regering belooft structurele maatregelen te zullen treffen. (Foto's: BIC Saramacca)


De ministers Krishna Mathoera (Defensie) en Amar Ramadhin (Volksgezondheid) hebben zich maandag georiënteerd te Creola en omgeving in het district Saramacca waar gezinnen te kampen hebben met wateroverlast. Er zijn 150 voedselpakketten overhandigd aan districtscommissaris Sherin Bansi-Durga. Zij heeft de regeringsdelegatie begeleid naar de getroffen gebieden.

De delegatie heeft de buurtbewoners gesproken en hen veel sterkte toegewenst. De regering zal zeker aandacht schenken aan het probleem, meldt het Burger Informatie Centrum Saramacca. De ministers hebben meegedeeld dat ze deze kwestie zullen bespreken binnen de regering. Er zullen structurele maatregelen getroffen worden om het probleem dat vaker terugkeert, op te lossen.

De ministers Krishna Mathoera en Amar Ramadhin in gesprek met getroffen bewoners.

Het ministerie van Openbare Werken zal worden gevraagd om in te komen met deskundig advies om het steeds terugkerende probleem te verhelpen. Soedeschand Jairam, directeur van Landbouw, Veeteelt en Visserij en een afgevaardigde van het Nationaal Coordinatiecentrum Rampenbeheersing maakten deel uit van de delegatie. Creola, Wanicakanaalweg, de Rosevalweg, de Warnerweg en omgeving zijn aangedaan door de regeringsdelegatie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May