Beveiligingsbonden dringen aan op 8% extra beloning
20 Mar 2022, 00:00
foto
Poetini Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politie Bond.


De beveiligingsbonden die een vakcentrale hebben opgericht, zitten om de tafel met clusterministers over de loonronde. De regering heeft 17% loonsverhoging gegeven, na incorporatie in het salaris van SRD 1.000 koopkrachtversterking en SRD 800 koerscompensatie. Poetini Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB) om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat er voorstellen zijn gedaan die maandag nader worden uitgewerkt. De beveiligingsbonden willen 25% salarisverhoging voor de eerste tranche. Zij zijn nog op zoek naar 8%.

Atompai merkt op dat de bonden niet met lege handen terug kunnen gaan naar hun ledenvergadering. Er is 85% verhoging gevraagd of herstel van de situatie zoals die was in 2019. Dit percentage kan in kavels worden betaald om inflatiewerking tegen te gaan. De voorstellen die over en weer gedaan zijn tijdens het overleg met ministers, zullen maandag verder worden uitgewerkt.

De regering heeft ervoor gekozen om met een brede groep van vakcentrales en vakbonden te onderhandelen over de loonronde. De SPB heeft daarvoor altijd apart onderhandeld. De beveiligingsbonden willen in de eerste tranche 25% salarisverhoging. De regering heeft aangegeven niet meer dan 17% te kunnen geven. Deze verhoging wordt eind van de maand uitbetaald. Een mogelijkheid is om een toelage toe te kennen aan de beveiligingsbonden. Wat het wordt, is nog niet duidelijk. Na het overleg maandag zal de SPB tijdens de verdaagde algemene ledenvergadering die dinsdag wordt hervat, verslag doen aan de leden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May