Gezellige drukte bij Waka Pasi
18 Mar 2022, 17:31
foto
Bij Waka Pasi wordt iedereen gekleurd. Het is behoorlijk druk op de plek. Een standhouder hoopt niet dat de politie gaat optreden. (Foto's: René Gompers)


Het is reuze gezellig bij Waka Pasi; Phagwa wordt uitbundig gevierd. Er hangt een bonte mist van verschillende kleuren poeder terwijl muziek, gelach en gejoel van mensen de lucht vult. Een standhouder maakt zich zorgen: "Het wordt drukker, straks komt de politie de plek nog sluiten."

Niet iedereen roept 'Shubh Holi!' voordat men elkaar kleurt of nat maakt. In de meeste gevallen komen de goede wensen na het kleuren. Jong en oud genieten van harte. Soms wordt een achtervolging ingezet om iemand te kunnen 'schilderen'. Ook de fotografen en cameralui worden gekleurd. Daar kunnen de vastleggers niet aan ontsnappen.

Maar al dat gezelligheid maakt de gasten hongerig en dorstig. Ze hoeven niet ver te gaan om tenminste de dorst te lessen. Eten gaat volgens sommigen te lang duren en gaat de tijd verloren waarin men anderen kan kleuren. Niemand in Waka Pasi mag ontsnappen aan Phagwa.

Een standhouder vreest dat politieoptreden niet gaat uitblijven. "De politie verbiedt de mensen om in de Palmentuin te zijn," deelt hij aan Starnieuws mee. "Ze zorgen er juist voor dat het steeds drukker wordt op de Pasi. Dan gaat men straks optreden om dan een mass spreading event te voorkomen." Ondertussen gaat het feestje flink door. Het wordt drukker en drukker...
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May