Honduras: Rechter fiatteert uitlevering ex-president Hernandez
18 Mar 2022, 06:43
foto
Een rechter heeft de uitlevering van de voormalige president van Honduras, Juan Orlando Hernandez, aan de VS, goedgekeurd. (Foto: Reuters)


Een Hondurese rechter heeft toestemming gegeven voor de uitlevering van voormalig president Juan Orlando Hernandez aan de Verenigde Staten (VS) op verdenking van drugshandel en vuurwapens. Het besluit werd woensdag bekendgemaakt op het Twitter-account van de gerechtelijke autoriteit van het Midden-Amerikaanse land.

Hernandez, die medio februari werd gearresteerd naar aanleiding van het uitleveringsverzoek van de VS, heeft volgens een gerechtelijke woordvoerder drie dagen om in beroep te gaan tegen de beslissing van de rechter.

Amerikaanse autoriteiten zeggen dat de rechtse voormalige leider tussen 2004 en 2022 heeft deelgenomen aan een drugssmokkelplan. Hij wordt ook beschuldigd van het aannemen van miljoenen dollars aan steekpenningen om drugshandelaren te beschermen tegen onderzoek en vervolging, en van het dragen, gebruiken of helpen van en aanzetten tot het gebruik van wapens.

Hernandez, die in januari als president werd vervangen door de linkse Xiomara Castro, ontkent enig vergrijp.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May