18-jarige zonder rijbewijs vrijgelaten met dagvaarding
17 Mar 2022, 05:38
foto


Een achttienjarige jongeman is op verzoek van zijn advocaten Radjesh Bhoewar en Chandra Algoe vrijgelaten. De tiener heeft een aanrijding veroorzaakt op de hoek van de Lala Rookhweg en Franchepanestraat. Hij blijkt geen rijbewijs te hebben.

De tiener stapte in de auto van zijn vader om een zieke vriend te bezoeken. Hij zou de vriend naar het ziekenhuis vervoeren. Onderweg is de tiener in botsing gekomen met een bromfiets. Hij had voorrang gekregen van een autobestuurder. Hij trok langzaam op, maar is in botsing gekomen met de bromfietser die hij niet heeft gezien. De bromfietser heeft een enkelfractuur en losse tanden. Advocaat Bhoewar had samen met zijn collega Algoe gevraagd voor de vrijlating van de jongeman, waarmee het Openbaar Ministerie akkoord is gegaan.

Het vervolgingsapparaat heeft de jongeman met een dagvaarding naar huis gestuurd met de aanzegging dat hij op 14 april voor de rechter moet verschijnen. Aanvankelijk had de vriend van de jongeman opgegeven dat hij achter het stuur had plaatsgenomen. De vriend heeft wel een rijbewijs. Op 20 februari vond de aanrijding plaats.

De vriend heeft na vijftien dagen aan de politie medegedeeld dat hij niet de veroorzaker was maar de jongeman. Op 7 maart werd de tiener aangehouden. Hij is dinsdag vrijgelaten. “Hij heeft niet roekeloos gereden, maar had pech dat hij de bromfietser niet heeft gezien. De tiener heeft zijn theorie rijles al gehaald. Hij volgde praktijklessen”, deelt Bhoewar mee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May