80 rekruten van BBS beëdigd
17 Mar 2022, 19:12
foto
De BBS is 80 rekruten rijker geworden. Er is nog steeds een tekort aan BBS'ers. (Foto: CDS)


80 rekruten van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) zijn door waarnemend procureur-generaal, Garcia Paragsingh beëdigd tot Buitengewoon Agent van Politie. Zij hield de rekruten voor zich bewust te zijn van hun bijzondere positie in de samenleving. Integriteit kan het vertrouwen in de dienst maken of breken.

Bondsvoorzitter Guillaume Coulor sprak zijn dank uit over de inzet van zowel de leiding van het ministerie als de dienst in de afgelopen dagen. Hij is ingenomen met het feit dat leiding en bond bij elkaar konden komen om dit alles voor de rekruten te bewerkstelligen. Voor het waarnemend diensthoofd, Jursey Purperhart, is het belangrijk dat de BBS-code steeds hoog wordt gehouden. Hij drukte de rekruten op het hart om het werk naar eer en geweten te doen, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Voor wat betreft de benoeming en bevordering tot veiligheidsambtenaar vierde klasse, bevestigde waarnemend directeur Operationele Diensten, Patrick Campagne, dat vanuit het ministerie, in de loop van de volgende week dit proces wordt ingezet. Minister Kenneth Amoksi hield de rekruten voor, dat het belangrijk is een goede start te maken. Hierbij zijn integriteit en discipline van groot belang.

Als nieuwe BBS’ers zullen zij moeten helpen met verschillende uitdagingen, zoals het professioneler laten functioneren van de dienst. De minister beaamde dat er een tekort is aan BBS-ambtenaren, maar dat het ministerie eraan werkt om meer rekruten op te leiden. De rekruten zijn welkom geheten door de bewindsman. Hij gaf aan dat zij niet alleen staan en indien er problemen zijn, die altijd door te communiceren, zodat er samen naar oplossingen gezocht kan worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May