Powisi in vrijheid gesteld
15 Mar 2022, 13:26
foto


Renaldo Oscar M. alias Powisi is vandaag in vrijheid gesteld. Advocaat Maureen Nibte bevestigt tegenover Starnieuws dat de rechter-commissaris haar verzoek heeft gehonoreerd.

De raadsvrouw had de rechter-commissaris gevraagd Powisi vrij te laten, omdat de man heeft ontkend schuldig te zijn aan heling. Hij kocht een gouden ketting. “Hij is dan ook geheel te goeder trouw van uitgegaan dat de ketting in eigendom toebehoorde aan de verkoper.”

Powisi heeft dezelfde ketting in onderpand gegeven aan Compa te Commewijne. “Deze informatie is eveneens bekend bij de politie, echter is Compa op geen enkel moment als verdachte aangemerkt, en evenmin aangehouden”, zegt Nibte. Powisi is evenmin bekend met een eerder misdrijf waarbij de ketting wederrechtelijk zou zijn toegeëigend.

Powisi is bij zijn aanhouding beschoten. Nibte zegt dat er buitensporig en disproportioneel geweld tegen hem is aangewend zijdens de politie. Powisi is ernstig gewond geraakt. Hij had een inschot in de rug en een uitschot in de buik.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May