Bromfietsdief moet nog een maand brommen
15 Mar 2022, 05:46
foto


Stephan H. moet nog een maand doorbrengen in gevang voor het stelen van een bromfiets. Hij is gevonnist tot zes maanden cel waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hieraan is gekoppeld een proeftijd van twee jaar.  

Advocaten Murwin Dubois en Radjesh Bhoewar zeggen dat Stephan H. al een maand in het gevang is. Omdat hij gevonnist is tot twee maanden cel moet hij nog een maand doorbrengen in de cel. Stephan H. stal de bromfiets van de benadeelde, maar werd aangehouden. Hij probeerde te ontkennen, maar heeft daarna bekend. Hij heeft beloofd nooit meer met justitie in aanraking te zullen komen en vroeg vergiffenis.

Dubois heeft in zijn betoog gevraagd de milde strafeis van het Openbaar Ministerie te matigen. Hij pleitte dat Stephan H. aan het onderzoek heeft meegewerkt waardoor de bromfiets is achterhaald. Tien jaar geleden was Stephan H. ook in aanraking gekomen met justitie. Dubois zei aan de rechter de eerdere veroordeling niet mee te nemen bij de overweging van het vonnis. De rechter heeft de strafeis overgenomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May