MinOWC licht terugroepen leerkrachten uit binnenland toe
14 Mar 2022, 21:08
foto
Wateroverlast in het binnenland. (Foto: CDS)


Alle 44 scholen in het Boven-Surinamegebied zijn door de wateroverlast gesloten en de leerkrachten zijn naar Paramaribo gehaald. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) geeft aan dat het besluit is genomen omdat de veiligheid van leerkrachten en leerlingen voor haar prioriteit heeft. Het gaat niet alleen om wateroverlast, maar ook om de onhygiënische situatie die er is ontstaan. Bij wateroverlast ontberen de onderwijsgevenden vaak ook schoon drinkwater en voeding. Ouders kiezen er ook voor om hun kinderen thuis te houden.

De onderwijsgevenden die momenteel in Paramaribo vertoeven, zullen getraind worden in het kader van Ontwikkelingsgericht onderwijs (OGO), het opstellen van Rubrics en ICT. Van de leerkrachten wordt verwacht, dat zij het contact met hun leerlingen blijven onderhouden.

Enkele leerkrachten, onder andere degenen die in het gebied wonen, zijn achtergebleven. De groep die naar Paramaribo is afgereisd, is of per boot of met het vliegtuig vervoerd. De departementsleiding bekijkt nu mogelijkheden om onderwijs aan te bieden aan de leerlingen die hiervan verstoken zijn.

Er zal echter geen uniforme wijze van het aanbieden van onderwijs gehanteerd kunnen worden, omdat het gaat om ongelijke situaties. Per gebied zal worden nagegaan welke vorm van onderwijs aangeboden kan worden. Er kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van online lessen, waar die mogelijkheid er is, of via lespakketten, schrijft de voorlichting van MinOWC in een persbericht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May