Gajadien aan hoofd delegatie naar IPU-vergadering in Bali
15 Mar 2022, 04:08
foto
Assembleelid Asis Gajadien


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) zal aan het hoofd staan van een parlementaire delegatie voor de bijwoning van de 144e Algemene Vergadering van de Internationale Parlementaire Unie (IPU). Deze vergadering wordt van 20-24 maart gehouden in Bali, Indonesië. Vanuit De Nationale Assemblee zullen meereizen Melvin Bouva (NDP), die ook lid is van het comité van Wetenschap en Technologie en Soerjanie Mingoen (VHP).

Gajadien die vorig jaar ook gekozen is voor twee jaren als president van een van de vier hoofdcomités van de IPU, Democracy and Human Rights. Hij zal uit hoofde van deze verantwoordelijkheid een aantal vergaderingen leiden. Hij zal ook als lid van de comité promoting international Humanitarian law deelnemen aan deze besprekingen.

De parlementen bij het harmoniseren van gezondheidsmaatregelen tijdens een pandemie met het behoud van burgerlijke vrijheden is een van de onderwerpen die aan de orde zullen komen tijdens de vergadering, zegt Gajadien in gesprek met Starnieuws. Andere topics zijn de lokale en regionale ontwikkeling van landen met een hoge mate van internationale migratie en het stoppen van alle vormen van mensenhandel en mensenrechtenschendingen. Gajadien verwacht dat IPU zich ook zal uitlaten over de oorlog in Oekraïne. Het strategische beleid van IPU om de rol van parlementen te doen versterken in de wereld, zal eveneens aan de orde komen.

Gajadien zegt dat de vergadering van de IPU altijd prioriteit heeft vanuit De Nationale Assemblee. Hij zou gelijk na de IPU vergadering ook naar Dubai moeten afreizen, maar heeft hiervan afgezien. Daar komt het Internationale Parlement voor Tolerantie en Vrede (IPTP) van 26-28 maart bijeen. Hij is lid van dit parlement. De kosten worden gedragen door IPTP zelf.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May