Rekenkamers Suriname en Nederland intensiveren samenwerking
13 Mar 2022, 16:38
foto
De Rekenkamer van Suriname had bezoek van haar counterpart in Nederland. Er zal intensief worden samengewerkt voor de versterking van de openbare financiën. (Foto: CDS)


De rekenkamers van Nederland en van Suriname hebben afspraken gemaakt over verdere samenwerking. De inzet van beide rekenkamers is om dit jaar de samenwerking verder te concretiseren. Hiermee willen zij de transparantie en verantwoording over de openbare financiën versterken.

Van 8 t/m 11 maart zijn er diepgaande gesprekken gevoerd met onder andere De Nationale Assemblee, het ministerie van Financiën en Planning en de Centrale Landaccountantsdienst. Thema’s die aan bod kwamen waren: rollen en verantwoordelijkheden binnen de begrotings- en verantwoordingscyclus; prioriteiten voor versterking van de openbare financiën en de onafhankelijke rol van rekenkamers.

Er zijn concrete vervolgafspraken gemaakt met de Rekenkamer van Suriname, meldt de Communicatiedienst Suriname. Daarnaast is een meerjarige samenwerking tussen de rekenkamers verkend, te financieren uit het Makandra-programma.

Het Makandra programma van de regering van Nederland heeft als doel institutionele samenwerking tussen Suriname en Nederland te bevorderen. Met de nauwere samenwerking met de Algemene Rekenkamer van Nederland wordt beoogd om de Rekenkamer van Suriname te ondersteunen in haar streven naar kwalitatief impactvolle auditrapporten en ook om de onafhankelijkheid van het instituut beter tot uitdrukking te brengen.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May