Defensie pakt milieuvervuiling aan met reclycing project
12 Mar 2022, 12:59
foto
Het ministerie van Defensie pakt samen met het Reclycing bedrijf Amreco de milieuvervuiling aan.


Het ministerie van Defensie gaat voor om het personeel bewust te maken van een schoon milieu. Het zal zijn werknemers leren hoe zich te ontdoen van verschillende soorten vuil. Het ministerie is daartoe een reclyclingproject gestart samen met Amazona Recycling Company NV (Amreco).

Voortaan zullen plastic, aluminiumblikken, papier en karton worden gescheiden van het afval en worden gedeponeerd in de daarvoor bestemde sorteerbakken. Amreco zal de materialen recyclen en verwerken om die vervolgens te exporteren. "Dit project staat en valt met de houding van militairen en burgers die hier werken," zei Defensie-minister Krishna Mathoera bij de start van het project op donderdag. "Laten wij erop toezien dat die containers gevuld worden. Laten wij een inspiratie zijn voor anderen.”

Binnen de defensieorganisatie wordt er jaarlijks een behoorlijk hoeveelheid plasticafval geproduceerd. Met een correcte afvalscheiding en recycling wordt er bijgedragen aan een beter milieu. Mathoera hoopt dat anderen het voorbeeld van Defensie overnemen. "Exporteren betekent dat wij deviezen binnenhalen. Als wij een bijdrage kunnen leveren opdat de exportvolume vermeerderd wordt, dan doen we dat graag."

In het milieu is er veel plasticafval. Iwan Hasnoe, directeur van Amreco, zegt dat zijn bedrijf tot nu toe al bijna 500 containers aan recycle-afval heeft geexporteerd. Het bedrijf richt zich op de verzameling, verwerking en recycling van plastic- en papiermateriaal. "Er is geld te verdienen. Ook voor Suriname." Hasnoe is blij met de inzet van Defensie bij de aanpak van milieuvervuiling.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May