12 jaar cel geëist tegen verdachte dodelijke steekpartij
11 Mar 2022, 06:41
foto


Het Openbaar Ministerie heeft tegen Leon D. donderdag twaalf jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist. Leon D. zou Orson Kastiel hebben doodgestoken op 7 november 2020.

Leon D. heeft in zijn verklaring aangegeven dat hij voor een roofmoord was ingesloten in 1997. Hij werd daarbij tot 20 jaar cel gevonnist, maar had hoger beroep getekend. Nadat hij 10 jaar reeds gezeten had, was hij weer voorgegaan bij de rechter. Hij werd toen in vrijheid gesteld. Hij kwam op 7 november 2020 van het binnenland en zat op een bank voor zijn woning. Hij zag het latere slachtoffer met een man in zijn richting komen.

Het slachtoffer overviel hem met een discussie waarbij hij aangaf dat hij gehoord had dat de verdachte naar hem zocht in verband met een inbraak die in zijn woning was gepleegd. Door zijn houding stond Leon D. gereed voor het geval Kastiel hem zou aanvallen. Er ontstond een woordenwisseling tussen beide mannen. Volgens Leon D. zou Kastiel een mes hebben getrokken. Zij vielen tijdens een worsteling eerst op de bank en daarna op de grond. Leon D. kan niet aangeven op welk moment er gestoken is.

“Ik had het mes niet in mijn hand. Tijdens het wegrennen, zei Kastiel nog tegen mij ‘luku san yu du, waarna hij op straat is gevallen”, zei de verdachte bij de politie. Op de zitting heeft hij verklaard in een worsteling te zijn geraakt met Kastiel. Leon D. zei geen mes te hebben en weet niet hoe het latere slachtoffer aan de steekverwonding is gekomen. Advocaat Raoul Lobo pleit op 5 mei voor de verdachte. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May