Agent in vrijheid gesteld
01 Mar 2022, 09:41
foto


Agent R.P. is maandag vrijgelaten. De man was op 22 februari in verzekering gesteld voor diefstal. “Hij ontkent ten stelligste zich schuldig te hebben gemaakt aan hetgeen hem verweten wordt. Hij heeft een waterdicht alibi, immers is hij agent van beroep”, zegt zijn advocaat, Maureen Nibte.

Op de dag en het tijdstip van het misdrijf (21 februari om 10.00 uur) was hij aan het werk bij politiepost Santodorp. Hij heeft de ochtenddienst van 06.00 tot 14.00 uur gedaan. “Alles is na te trekken op politiepost Santodorp in het dagrapport.”

De advocaat noemt het vreselijk dat er zo gemakkelijk en lichtvaardig wordt omgesprongen met de vrijheid van personen. “Immers, de agent heeft terstond bij zijn aanhouding aangegeven dat hij politieman is en dat hij op de bewuste ochtend de ochtenddienst had. Een simpel en kort telefoontje van de hulpofficier van justitie die hem in verzekering heeft gesteld naar de collega van Santodorp, had alles kunnen oplossen en tevens helderheid gebracht in de zaak en in zijn alibi”, zegt Nibte.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May