Voorstel Bouterse: Nationale dialoog houden
26 Feb 2022, 21:17
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse tijdens de massabijeenkomst van zijn partij in OCER vanavond. Hij stelt een nationale dialoog voor. (Foto: René Gompers)


NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft zojuist tijdens de massabijeenkomst in Ocer een voorstel gedaan aan de regering om een nationale dialoog te houden. Daaruit moet er een beleid komen dat uitgevoerd dient te worden. Daarna moet er een verkiezing worden uitgeschreven, waarbij dat beleid uitgevoerd moet worden.

Bouterse voerde aan dat het erg slecht gaat met het land. Daarom moeten alle relevante groepen worden betrokken voor een nationale dialoog, zoals dat eerder ook gebeurd is tijdens de discussie 'crisis in perspectief'. Hij stelde voor om de vakbeweging, bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld te betrekken.

De leider van de NDP vindt dat deze regering het land niet kan besturen. Het heeft volgens hem geen zin om verwijten te maken naar de vorige regering. Feit is dat er een crisissituatie is in het land, waarbij mensen armoede lijden. Deze situatie kan volgens Bouterse niet doorgaan. De vergadering in Ocer is rond 17.00 uur begonnen en is om 21:17 uur afgesloten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May