Finale Champions League 2022 naar Parijs
26 Feb 2022, 12:41
foto


De finale van de Champions League van 2022 wordt gespeeld in Parijs, nadat Rusland werd ontdaan als gastheer van de finalewedstrijd, nadat het Oekraïne was binnengevallen. De finale van Europa's meest prestigieuze clubcompetitie zou op 28 mei in Sint-Petersburg worden gespeeld.

Ondertussen is de Russische Formule 1 Grand Prix, die in september in Sochi op het programma stond, afgelast. De F1 zegt dat het "onmogelijk" is om het evenement in "de huidige omstandigheden" te houden.

Internationale sportfederaties zouden hun sportevenementen die momenteel gepland zijn in Rusland of Wit-Rusland moeten verplaatsen of annuleren, zegt het Internationaal Olympisch Comité.

'Een tijd van ongekende crisis'

De UEFA zei dat de Champions League-finale niet in de Gazprom Arena zal worden gehouden en in plaats daarvan naar het Stade de France in Parijs zal verhuizen. De UEFA bedankte de Franse president Emmanuel Macron voor "zijn persoonlijke steun en inzet" om de wedstrijd naar Frankrijk te laten verhuizen in "een tijd van ongeëvenaarde crisis".

Het voegde toe: "Samen met de Franse regering zal de UEFA de inspanningen van meerdere belanghebbenden volledig ondersteunen om te zorgen voor redding van voetballers en hun families die in Oekraïne te maken hebben met ernstig menselijk lijden, vernietiging en ontheemding."

Het is het derde jaar op rij dat de locatie van de Champions League-finale is verplaatst - de vorige twee vanwege de coronaviruspandemie.

De beslissing om Sint-Petersburg van de finale te ontdoen is bekritiseerd door Russische sport- en politieke functionarissen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May