Leider Ahmadiyya Moslim Gemeenschap bezorgd over oorlog
25 Feb 2022, 08:37
foto
Hazrat Mirza Masroor Ahmad, hoofd van de wereldwijde Ahmadiyya Moslim Gemeenschap.


Het hoofd van de wereldwijde Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, Hazrat Mirza Masroor Ahmad, zegt in een verklaring dat met de oorlog in Oekraïne een uiterst precaire en ernstige situatie is ontstaan. Hij bidt dat de wereldleiders er ernstig naar streven de mensheid nu en in de toekomst te vrijwaren en te behoeden tegen de kwelling van oorlogvoering, bloedvergieten en vernietiging.

Met betrekking tot de crisis Rusland-Oekraïne zegt de geestelijke leider:
"Gedurende vele jaren heb ik de grootmachten van de wereld gewaarschuwd dat zij de lessen uit de geschiedenis in acht moeten nemen, met name met betrekking tot de twee catastrofale en verwoestende wereldoorlogen die in de 20e eeuw hebben plaatsgevonden. In dit verband heb ik in het verleden brieven geschreven aan de leiders van verschillende naties en er bij hen op aangedrongen hun nationale en gevestigde belangen opzij te zetten om voorrang te geven aan de vrede en de veiligheid van de wereld door op alle niveaus van de samenleving echte gerechtigheid in te voeren.

Helaas is er nu een oorlog in Oekraïne begonnen, waardoor de situatie uiterst ernstig en precair is geworden. Bovendien kan de situatie nog verder escaleren, afhankelijk van de volgende stappen van de Russische regering en de reactie van de NAVO en de grootmachten. Het lijdt geen twijfel dat elke escalatie afschuwelijke en uiterst vernietigende gevolgen zal hebben. Het is dus van het allergrootste belang dat alles in het werk wordt gesteld om verdere oorlogsvoering en geweld te voorkomen. Er is nog tijd voor de wereld om een stap terug te doen van de rand van de afgrond en daarom dring ik er in het belang van de mensheid bij Rusland, de NAVO en alle grote mogendheden op aan al hun inspanningen te concentreren op het streven naar de-escalatie van het conflict en het werken aan een vreedzame oplossing door middel van diplomatie.

Als hoofd van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap kan ik alleen maar de aandacht van de politieke leiders van de wereld vestigen op het feit dat zij prioriteit moeten geven aan de vrede in de wereld en hun nationale belangen en vijandschappen opzij moeten zetten ten behoeve van het welzijn van de gehele mensheid. Het is dan ook mijn oprechte gebed dat de leiders van de wereld met gezond verstand en wijsheid handelen en streven naar de verbetering van de mensheid.

Ik bid dat de wereldleiders er ernstig naar streven de mensheid nu en in de toekomst te vrijwaren en te behoeden tegen de kwelling van oorlogvoering, bloedvergieten en vernietiging. En zo, vanuit het diepst van mijn hart, bid ik dat de leiders van de grote mogendheden en hun regeringen geen stappen ondernemen die zullen dienen om de toekomst van onze kinderen en volgende generaties te vernietigen. In plaats daarvan moeten zij alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat wij aan degenen die na ons komen een wereld van vrede en welvaart nalaten.  
Ik bid dat de leiders van de wereld aandacht schenken aan de noodzaak van het moment en bovenal waarde hechten aan hun verplichting om de vrede en stabiliteit in de wereld te waarborgen. Moge Allah de Almachtige alle onschuldige en weerloze mensen beschermen en moge er ware en duurzame vrede in de wereld heersen. Ameen."

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May