In Memoriam: Wim Lalbiharie
23 Feb 2022, 16:57
foto
Wim Lalbiharie
24 juli 1947 – 7 februari 2022


Op 7 februari 2022 heeft Wim Lalbiharie het aardse leven voorgoed verlaten. Wie Wim Lalbiharie zegt, denkt aan FATUM en wie FATUM zegt, denkt gelijk aan Wim. En dat is niet vreemd ook. Wim werd op 1 september 1978 vanuit Nederland naar Suriname uitgezonden door het toenmalige moederbedrijf, de Nationale Nederlanden. In 1996 kwam FATUM volledig in Surinaamse handen en werd Wim benoemd tot directeur. Een enorme prestatie, maar ook een enorme verantwoordelijkheid voor de nieuwe directeur. Wim heeft behoorlijk wat slapeloze nachten overgehouden aan deze voor die tijd gedurfde stap. Maar Wims rotsvast geloof in de potentie van het bedrijf, maakte dat hij er volledig voor ging.

Wims visie voor FATUM was simpel: besturing met vaste hand en met volle kracht vooruit. Dit is al die 26 jaren van zijn directeurschap zijn levensfilosofie gebleven. En het is gebleken een succesformule te zijn. Wim laat bij zijn verscheiden een solide en betrouwbare verzekeringsmaatschappij achter.

Als directeur heeft Wim veel meegemaakt. Recessies, valutaperikelen, stagnaties en economische neergang. Geen redenen voor hem om bij de pakken neer te zitten. Volgens Wim moet je onder alle omstandigheden creatief en snel zijn. Wanneer je niet alles kunt doen, moet je maar een paar dingen doen en die dan ook heel goed doen. Als aan hem werd gevraagd hoe verder te gaan in de moeilijke financiële tijden voor het land, zei hij steevast: “Met behouden van wat we hebben. Met de olievondsten zal de economie weer opleven. Dus altijd hoopvol blijven en vooruitkijken”.

Wim was voor zijn personeel een soms strenge, maar altijd rechtvaardige directeur. Als het om het bedrijf ging, had hij een tomeloze energie en had menige jonge werknemer moeite om zijn hoge tempo bij te benen.

Wim was ook een zeer sociaal mens die graag teruggaf aan de Surinaamse samenleving. Wim was vanaf de oprichting in 2002 lid van de Rotary Club Paramaribo Residence, waarvan hij de allereerste penningmeester was. Wim en zijn vrouw Ann hebben vele reizen gemaakt naar internationale Rotary conferenties. Voor zijn vrienden was hij altijd de joviale kameraad, bekend om zijn droge humor.

Suriname heeft met Wims heengaan een hardwerkende en integere Surinamer verloren. Aan de nabestaanden wordt veel sterkte toegewenst.

Manodj Hindori

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May