First Lady keurt pesten ten zeerste af
22 Feb 2022, 03:48
foto
First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry houdt een motivatiesessie op Mulo Schotelweg over pesten. (Foto's: Instituut First Lady)


First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry heeft maandag op de Mulo Schotelweg te Lelydorp een motivatiesessie over pesten gehouden. Omdat ze pesten ten zeerste afkeurt, heeft zij gekozen voor dit onderwerp. Door het tekenen van het 'stopteken' van hun hand, hebben de leerlingen samen met de echtgenote van de president de belofte gedaan niet te zullen pesten. Zij  roept eenieder op deze belofte samen met haar en de leerlingen van Mulo Schotelweg te doen. "Laten wij niet pesten, maar elkaar juist liefhebben. Hier bereiken wij veel meer mee".

Onze mentale gezondheid is even belangrijk als onze fysieke gezondheid. Iemand die zowel fysiek als mentaal gezond is, kan normaal functioneren en kan een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van zijn of haar omgeving, stelt Santokhi-Seenacherry. “Het komt veel te vaak voor dat voornamelijk kinderen en jeugdigen gepest worden door leeftijdsgenoten. Deze kinderen en jeugdigen worden emotioneel kapot gemaakt, met alle gevolgen van dien”, stelt de presidentsvrouw.


Samen met Kinder- en Jeugdpsycholoog Juljo Cruden heeft de First Lady deze motivatiesessie gedaan. De leerlingen zijn bewust gemaakt van de vele nadelen en de emotionele schade die pesters veroorzaken bij hun slachtoffers. Belangrijker nog, de pester heeft er geen voordelen aan. En ook daar zijn de leerlingen op gewezen. Tijdens dit bezoek heeft de First Lady ook twee schoolborden gedoneerde aan de school, meldt haar instituut. Het ligt in de bedoeling meerdere scholen aan te doen voor motivatiesessies. De kick-off is gegeven op Mulo Schotelweg.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May