Reactie op 'leugens ontmaskerd'
19 Feb 2022, 08:38
foto


Op de Facebook pagina van Starnieuws las ik een paar reacties van enkele FB’ers op het artikel van Rajiv Ramsahai: “Ramsahai mi boi ..NA ELKE NDP regering is t land Failliet; als NDP weer komt loopt het land binnen 6 maanden leeg, want dan kunnen we Su serieus echt afschrijven als failed state zijn we dat al immers dankzij paars. Hebben jullie Rajiv horen praten? Dan kom je tot de conclusie dat hij dit stuk nimmer kan hebben geschreven. Daar is hij te stupide voor. De zogenaamde info in het stuk is sowieso misleidend, de vhp hft misleidt; Als ht land falliet was wie zou ht over willen nemen gebruik je hersenen als je die tenminste hbt. Leugens ontmaskeren met meer leugens; Jullie hebben telkens bewezen hoe slecht jullie zijn”. Ik respecteer eenieders zijn mening.

Deze regering onder leiding van president Santokhi, neemt alle corruptiegevallen serieus, daarom is er thans een aantal NDP toppers vandaag de dag achter slot en grendel, er volgen nog meer. In februari 2012 zei gewezen president met de brede kant van zijn mond dat hij genoeg materiaal heeft om de helft van de VHP op te sluiten.

VHP-voorzitter Santokhi, toen nog  fractieleider van de VHP in DNA, diende Bouterse gelijk van repliek. De VHP fractieleider wees erop dat als de president kennis draagt van strafbare feiten hij deze door moet geven aan de procureur-generaal. We zijn nu 10 jaar verder, en tot nu toe heeft Bouterse en de NDP geen enkel bewijs kunnen leveren.

Als de NDP kennis draagt van mensenhandel en mensensmokkel moet zij een klacht indienen bij de politie of het Openbaar Ministerie, dan de VHP te zitten bekladden. DE NDP heeft het Indiaas filmbedrijf en daarmee ook India, waarmee we goede banden onderhouden, beschuldigd van ronselpraktijken.

Ten aanzien van de wisselkoers. Ik citeer gewezen voorzitter van de VES, Winston Ramautarsing: “Op basis van statistieken, heeft de regering in 2015 de uitgaven met SRD 1,8 miljard  laten toenemen. Volgens hem is hiermede de economie moedwillig in een crisis gebracht. Deze crisis is niet de eerste, maar de derde economische crisis in Suriname”. De eerste is in de jaren ‘80, die begon tijdens de militaire periode en is pas in 1995 gestabiliseerd door de Front regering. Hij geeft aan dat de koers toen van SF 1,80 is gegaan naar SF 406.

“In ’96 kwam de regering-Wijdenbosch, die in vier jaar tijd de koers van SF 406 heeft gebracht naar SF 3.600 en dat is weer gestabiliseerd door de volgende regering op SF 2.800 in 2002 om daarna in 2003, de drie nullen te schrappen, waardoor wij een koers van SRD 2,80 voor een US-dollar moesten neertellen”. Dat was de tweede crisis. Hij zegt dat de huidige crisis (2015-2020) de derde is, waarbij niet kan worden voorspeld waar de koers op den duur zal belanden. De koers is van SRD 2,80 naar SRD naar SRD 7,50 gestegen. Hij hoopt echt niet dat de koers bij 100 zal eindigen”.

Idris Naipal

Hiermee sluit Starnieuws de polemiek over deze kwestie af.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May