Guatemala: Aardbeving doodt twee personen
17 Feb 2022, 16:43
foto
Een brandweerman en enkele andere mensen verwijderen puin en boomtakken naast een aardverschuiving en een omgevallen boom die een weg blokkeert, na een aardbeving die het zuidwesten van Guatemala trof, buiten Antigua, Guatemala. (Foto: Reuters)


Een aardbeving met een kracht van 6,2 heeft woensdag vroeg het zuidwesten van Guatemala getroffen, zei het European Mediterranean Seismological Centre (EMSC). Bij de beving zijn twee mensen omgekomen, terwijl daken instortten en aardverschuivingen werden veroorzaakt.

De beving was op een diepte van 96 km, met het epicentrum 16 km ten oosten van Tiquisate, Guatemala, zei EMSC. Tiquisate ligt in een overwegend arme regio aan de kust van de Midden-Amerikaanse natie, en wordt omringd door grote bananen- en palmolieplantages die naar de Verenigde Staten exporteren.

Het rampenbureau van Guatemala, de National Coordinator for Disaster Reduction (CONRED), schatte de aardbeving op een kracht van 6,8.

Om 8.30 uur lokale tijd hadden de autoriteiten melding gemaakt van twee dodelijke slachtoffers, een vrouw in de stad Mixco, een westelijke buitenwijk van de hoofdstad, en een man in de hooglandstad Quetzaltenango. Beiden stierven aan een hartaanval, zeiden de autoriteiten.

Afbeeldingen die door het bureau op sociale media werden gedeeld, toonden steenslag en ontwortelde bomen die routes blokkeerden na de aardbeving, ook naar Antigua, een koloniale stad die populair is bij toeristen.

De eerste beving werd gevolgd door twee naschokken in de regio van meer dan 4 op de schaal van Richter, aldus EMSC.
Advertenties