Financiën wil meer tijd voor exercities salarisverhoging
14 Feb 2022, 00:00
foto
De vervolgvergadering tussen het Onderhandelingsorgaan van de overheid en de vakbonden is verschoven naar eind deze week.


Het Onderhandelingsorgaan van de regering en de vakbonden die deelnemen in het Tripartiet Overleg hebben tot nu toe alleen een oriëntatiegesprek gevoerd over de salarisverhoging die per 1 januari 2022 moet ingaan. Voorzitter Maurits Hassankhan heeft de vakbondsbesturen meegedeeld dat het ministerie van Financiën & Planning wat meer tijd nodig heeft om verschillende exercities te plegen over de lonen van ambtenaren.

Op 3 februari zijn de vakbonden en het Onderhandelingsorgaan bijeengekomen. Er moet onderhandeld worden over  primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden tussen organisaties van landsdienaren en de overheid. Starnieuws verneemt dat Hassankhan meegedeeld heeft dat er in  de eerste fase gesproken zal worden  over primaire arbeidsvoorwaarden en op dit moment is men met een inventarisatie bezig van al de vertegenwoordigde beroepsgroepen. Er worden scenario’s uitgewerkt door het ministerie van Financiën & Planning over de mogelijkheden.

Er wordt gewerkt aan het bereiken van een oplossing rond eind februari 2022. De uitbetaling van het overeengekomen bedrag zal dan mogelijkerwijs in maart moeten geschieden met  terugwerkende kracht naar 1 januari. In een schrijven heeft het Onderhandelingsorgaan meegedeeld dat het vervolggesprek dat afgelopen week moest worden gehouden, wordt verschoven naar eind deze week.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May