Somohardjo houdt pop-up-office op CBB wijkkantoren
12 Feb 2022, 12:53
foto
Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken in gesprek met personeel van BvB Kwatta. (Foto: Biza)


Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken is een landelijk veldbezoek gestart aan de verschillende Bureau voor Burgerzaken (BvB) kantoren van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Dit pop-up office concept werd vrijdag toegepast, waarbij zijn eerste stop te beurt viel aan BvB Kwatta. Het is de bedoeling om elke vrijdag een ander BvB kantoor aan te doen.

Met deze serie bezoeken wil de bewindsman dichterbij zijn personeel staan en rechtstreeks met de burgerij in contact komen. Het grotere plaatje hierachter is om elke burger die dit kantoor binnenstapt, op maat wordt bediend en bovenal tevreden en voldaan weggaat. Het unieke van dit meet the people en pop-up-office concept van Somohardjo is dat hij direct aanspreekbaar is voor de samenleving en alles wat besproken moet worden, zonder dat er een formele audiëntie aanvraag ingediend hoeft te worden.

Hiermee geeft de bewindsman gehoor aan de oproep van de samenleving en pakt hij dit soort momenten aan om rechtstreeks contact te hebben met de burger. Er wordt bij elke BvB kantoor ook een ideeënbus neergezet om klachten, problemen en ideeën vanuit de samenleving aan te horen en te verwerken, welke moet passen binnen het verbeteren van de dienstverlening. Deze wisselwerking tussen de samenleving en de BvB’s, zal volgens minister Somohardjo tenslotte leiden tot de positieve ontwikkeling die de minister nastreeft.
De volgende pop-up office van de minister voor de burgerij is op vrijdag 18 februari bij CBB kantoor te Combe.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May