Ecuador: Aantal vermisten aardverschuiving daalt tot zes
03 Feb 2022, 09:51
foto
Burgers, soldaten en reddingswerkers helpen bij het opruimen nadat hevige regenval een aardverschuiving veroorzaakte. Modder en stenen kwamen daarbij op woningen en veroorzaakten elektriciteitsstoringen in Quito, Ecuador.(Foto: Reuters)


De burgemeester van de hoofdstad van Ecuador, Quito, heeft het aantal vermisten na een aardverschuiving op maandagnacht herzien van 12 naar 6, hoewel er nog steeds reddingswerk aan de gang was. Het dodental staat op 24.

De ergste regenval in Ecuador in bijna twee decennia overspoelde een dam in de buurt van de arbeiderswijken La Gasca en La Comuna, waardoor modder en stenen op huizen en straten neerkwamen.

Burgemeester Santiago Guarderas vertelde verslaggevers dat het aantal gewonden was gestegen tot 52 en dat er reparatiewerkzaamheden zouden beginnen aan tientallen getroffen huizen. "Volgens het protocol moeten brandweerlieden 48 uur lang reddingswerk verrichten, waarna ze kunnen beginnen met opruimen", zei Guarderas.

Ecuador heeft te maken met hevige regenval in verschillende gebieden, waardoor rivieren zijn overstroomd en honderden huizen en wegen zijn getroffen. De regenval in Quito op maandag was gelijk aan 75 liter per vierkante meter.

Op beelden van Reuters is te zien hoe een man zich maandag probeert te bevrijden uit het modderige water dat door een straat stroomt, voordat hij wordt meegesleurd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May