Man rijdt dronken naar politiebureau; wordt veroordeeld
03 Feb 2022, 03:01
foto


Amrid G. (22) heeft woensdag vijf maanden voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd gehad met een proeftijd van drie jaar. In dronken toestand koos hij ervoor naar een politiebureau in Paramaribo te rijden en niet naar huis te gaan, bij zijn vrouw die ontevreden over hem zou zijn.
 
Rechter Roy Elgin heeft de man zijn rijbevoegdheid voor acht maanden, waarvan vijf voorwaardelijk onder aftrek en een proeftijd van drie jaar, ontzegd. Amrid G. wilde niet naar huis, omdat hij wilde voorkomen dat hij zijn vrouw zou slaan. Zijn vrouw is ontevreden met het salaris dat hij verdient. Hij had problemen met zijn vrouw met wie hij al vijf jaar gehuwd is. Op het politiebureau wilde hij een vrouwelijke politiecommandant spreken.

De man had eerder whisky gemengd met cola gedronken. Hij dronk bij zijn aankomst bij het station uit een fles pure whisky en stapte na een poos uit. De rechter zegt dat het wettig en overtuigend bewezen is dat Amrid G. in dronken toestand heeft deelgenomen aan het verkeer. De politie heeft gezien dat de jongeman onvast ter been was.

Amrid G. heeft zijn rijbewijs al twee jaar. “Ik was niet helemaal dronken”, reageerde hij. Elgin zei tegen hem dat een van de grootste moeilijkheden in het leven van een man is een ontevreden vrouw te hebben of omgekeerd. Hij nam mee dat de jongeman een first offender is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May